сряда, 5 септември 2012 г.

Стилове танци - попинг и локинг

танци попинг
Състезанията в тези стилове танци ще бъдат под формата на битки двама срещу двама без възрастово разделение. Всички влизания трябва да са изцяло съобразени с характерните за стила движения и специфики. Ще бъдат оценявани - музикалност, разнообразие на движенията, цялостно изпълнение и индивидуална танцова хореография. Високо се оценяват ритмичната интерпретация, както и динамични, логически връзки в изпълнението.

Забранява се всякакъв физически контакт между опонентите преди, след и по време на батълите Забранява се демонстрация на агресия. Битките в танца се определят чрез явен жребий, а победителите от всяка – чрез явно гласуване (посочване от страна на журито).

Танцувалните битки са на принципа на директната елиминация, чрез която се излъчва победител и се определят класираните от 1во до 4то място. Продължителност на изпълнението - всички батъли са с времетраене 4 минути или 2 влизания по 1 минута за всяка двойка.

Времетраенето на танците е препоръчително да бъде:
Соло танци – от 1 мин. минимум вариации до 2 мин. максимум
Двойка танцьори от 1.45 - 2.15 мин.
Малка група от 2.30 - 3.00 мин.
Танцова формация - голяма група от 2.30 - 4.00 мин. . Формация в категория Деца ще е с продължителност от 2:30 минимално до 3:00 максимално.
Съдийски системи за оценяване: система кръстче, 3Д система.

Няма коментари:

Публикуване на коментар